EVRİMDE SANAT

Müzik eğitiminde; öğrencilerin bilişsel, duyusal ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmanın yanı sıra; duygu, düşünce ve izlenimlerini estetik bir anlatım dili olan müzikle ifade etme becerilerini geliştirmek, iyi bir dinleyici olmalarını sağlamak ve öğrencilerimizde var olan yaratıcılığı ortaya çıkarmak hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz müzik derslerinde; yetenekleri ve öğretmenlerimizin yönlendirmeleri doğrultusunda gitar ve piyano eğitimi almaktadırlar.
Drama aracılığı ile öğrencilerimiz topluluk önünde konuşma becerisi kazanır, özgüveni artar. Dört temel dil becerisini (konuşma, dinleme, okuma, yazma) ve olumlu iletişim becerilerini geliştirir. Drama eğitimlerimizle, öğrencilerimizin yaratıcılığı ve çözüm üretme yeteneği artar. Diksiyon ve nefes eğitimleri verilir. Duygusal zekâları, takım çalışması ve iş birliği yönleri gelişir. Kendilerini ifade etme becerileri artar.
Görsel sanatlar dersinde öğrencilerimizin, estetik değer anlayışlarının gelişimine, görsel okuryazarlık kazanmalarına, eleştirel düşünme becerilerinin güçlenmesine katkı sağlamak hedeflenmektedir. Sanat eğitimi alan öğrencilerimiz, kendilerini dışa vurarak var olmanın bilincini duyumsar, kendisiyle evrendeki nesneler arasında ilişki kurarak onlardaki sırrı keşfedip yaşamdan haz alırlar. Ayrıca doğa gezileri, müze eğitimleri ve sergi ziyaretleri ile öğrencilerimiz; tarihimizi, kültürümüzü, kültürel miraslarımızı tanıma ve koruma konusunda bilinçlenmektedir.
Okulumuzda her bir öğrenci, herhangi bir spor branşı yakından ilgilidir. Profesyonel spor alanlarımız, beden eğitimi öğretmenlerimiz ve antrenörlerimiz sayesinde öğrencilerimiz diledikleri spor alanında uzmanlaşabilmekte ve okulumuzu ferdi veya takım olarak müsabakalarda temsil edebilmektedir. Ayrıca kapalı spor alanlarımız sayesinde öğrencilerimiz yağışlı ve soğuk havalarda iç mekânlarda spor yapabilmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz Evrim Spor Kulübü bünyesinde profesyonel olarak spor hayatlarına devam edebilme şansına sahiptir.

EVRİMDE DİJİTAL VATANDAŞLIK

KODLAMA

Uzmanlara göre, küçük yaşta kodlama eğitimi almak çocuğun bilişsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirir. Kodlama, çocuklarımıza etraflarını saran bilgisayarlı makinelerle ve büyük veri yığınları ile iletişime geçebilmelerini, onlara ne yapmaları gerektiğini emredebilmelerini ve onlardan gelen sinyalleri anlayabilmelerini sağlayacak yeni bir ‘dil’ becerisi kazandırır.

 

Her meslek alanı teknolojiye hâkim bireylere ihtiyaç duyar. Dijital vatandaşlık kavramının dünya çapında yayılması ile birlikte kodlama ve robotik temel bir gereksinim haline gelmiştir. Erken yaşta sıralama, döngü, koşullar gibi kavramları öğrenen çocukların özümseme becerilerinin daha gelişmiş olduğu görülmektedir. Kodlama eğitimi ile milyonlarca kişiye ulaşan sanal oyunları oynayan ve tüketen bireyler yerine hayal ettiklerini uygulama, yazılım ve oyunları üreten bireyler yetişmektedir. Kodlama çocukların içerisindeki hayal güçlerini harekete geçirerek teknolojide fikir ve akımlara öncülük etmelerini sağlamaktadır. Kodlama eğitimi alan bireyler, geliştirdikleri uygulama ve yazılımları etrafındaki insanlara tanıtma fırsatı bularak üretme becerilerini ortaya koyabilmektedir.

Hemen Ara